ICT voor iedereen

ICT in de kleuterklas

digibord kleuters

Al van in de 1ste kleuterklas maken wij de kleuters vertrouwd met ICT-tools. Ze behoren nu eenmaal tot de leefwereld van alle kinderen, dus integreren we ze ook op een verantwoorde manier in onze schoolwerking.

Elke kleuterklas beschikt over een aantal tablets / chromebooks, waar kindvriendelijke en educatieve apps op geïnstalleerd zijn. In onze overdekte kleuterspeelruimte is er een digitaal bord aanwezig. De klasjuf kan dit bord reserveren om samen met de kleuters op ontdekking te gaan.

In de 3de kleuterklas leren de kinderen ook reeds te programmeren, met de BeeBot.

Programmeren stap 1: richtingen aanleren
Programmeren stap 1: richtingen aanleren
Programmeren stap 2: op de speeltplaats
Programmeren stap 2: op de speeltplaats
Programmeren stap 3: met de Beebot
Programmeren stap 3: met de Beebot

ICT in het lager onderwijs

In het lager onderwijs beschikt elke klas over een digitaal bord. Dat maakt het voor de leerkrachten mogelijk om ICT te integreren in de dagelijkse werking.
Elke klasleerkracht kan ook de chromebooks reserveren voor de kinderen van de klas. Zo kunnen de leerlingen zelfstandig, per 2 of in groep aan de slag gaan.
Voor de leerlingen vanaf het derde leerjaar, wordt er ook een Google-account aangemaakt. Dit maakt het voor de leerkrachten ook mogelijk om taken klaar te zetten voor de leerlingen. De leerlingen kunnen deze uitvoeren en de leerkracht beschikt meteen over hun resultaten.

165021875_10159171141009250_2979123730745718743_n
Klik op de afbeelding om naar Scoodle te surfen.

In het lager onderwijs leren de leerlingen ook werken via digitale platformen van de uitgeverijen. Zo oefenen ze voor taal, wiskunde, W.O en Frans op het platform 'Scoodle'.

ICT voor ouders

Als ouders wordt je ook geconfronteerd met allerhande nieuwe ICT-tools. Als school nemen wij ook de verantwoordelijkheid om jullie hierin te ondersteunen.

Klik op het logo om naar ons Smartschoolplatform te gaan.

Smartschool 

Elke ouder krijgt per ingeschreven leerling een Smartschool-account. Deze is te gebruiken via het internet of als App op de GSM / tablet. Het ICT-team van onze school heeft een stappenplan uitgewerkt om ouders hierin te ondersteunen. Indien gewenst, kan het ICT-team ook samen met de ouders de eerste inlog doen. Zij zijn ook steeds aanwezig op infoavonden en oudercontacten om eventuele vragen van ouders te beantwoorden. Via Smartschool verloopt de communicatie tussen school en ouders. Alle ouders en personeelsleden hebben de mogelijkheid om via Smartschool  berichten naar elkaar te verzenden en van elkaar te ontvangen. Door dit systeem sparen we niet enkel papier, maar voorkomen we ook dat belangrijke informatie verloren gaat.

Beego

Beego is een project van stad Hasselt waarbij IT-studenten een uur aan huis komen om ouders te ondersteunen bij het ICT-gebeuren. Alle inwoners van Hasselt kunnen hier gebruik van maken.

Heb je vragen rond ICT? Bel dan naar 078 485 400 om een afspraak te maken.

Beego 1
Beego 2
Beego 3
Beego 4

Flying Leon Project 

Ook het Leonhuis biedt ICT-ondersteuning aan de ouders aan. Jullie kunnen bij hen terecht, maar zij komen ook op school sessies geven voor ouders.

GO! De Puzzel

Runkstersteenweg 210, 3500 Hasselt
011 27 17 12
secretariaat@depuzzelrunkst.be
https://depuzzelrunkst.be
Scroll naar boven